Cute Running Puppy amstafflife.blogg.se - may 2015

Röd Viktsele - Hundstaff.se

 
Ni har väll inte missat att gå in på www.hundstaff.se som jag skrev om i ett tidigare inlägg?
I deras sortiment kan ni hitta denna snygga viktselen! Vi är stolta över att ha fått hem denna super träningsredskap som samtidigt är förbannat snygg också ;) Den finns i svart och rött och röd va det självklara valet till tjejen här hemma. Visst är hon snygg? Så nu ska vi börja använda oss av denna också fast i början har vi endast 2 st vikter i och vi kommer lägga i mer vikter efter ca 4 veckor. Så ökar man sakta så man inte skadar sin hund. På bilden sitter alla vikterna i endast för bildernas skull och för att se så den passade henne ordentligt. Så den va inte på en lång stund med alla vikterna i samtidigt. ;)
 
 
 
 

Snabbvisit i Billesholm

Ica - Ayla - Paco
 
I torsdags var vi ute i Billesholm och hälsade på en snabbis. Ayla fick träffa sina två kompisar Ica och Paco =D Vi stannade inte där så länge för vi åkte allihopa iväg och körade agility! Första gången Ayla testade agility och hon verkade tycka att det va riktigt roligt! haha sen att vi sprang in i varandra ett x antal gånger och Ayla hade mer fokus på allting annat än mig och de hinder vi skulle ta oss över är en annan sak. Men i slutet och efter mycket om och men så fixade vi faktiskt några hinder på raken. Så nu funderar vi ganska starkt på att börja en nybörjar kurs i agility till sommaren. ;) Vem vet vi kanske fastnar helt för de och kanske kan testa på e tävling i den grenen också =P haha  
Bilder från dagen kommer komma upp i ett annat inlägg snart så fort jag orkat lägga in de i datorn ;)

Vad är flirtpole?!

 

Vad är flirtpole?

Flirtpole är en kanon bra aktiverings/träningsform för hundar. Detta gör så din hund bränner energi plus att denna träningen ger kondition, smidighet, flexibilitet och snabbhet. Dock så är det mycket viktigt att man tänker på vad man har för underlag! Det ska inte vara hårt underlag som asfalt för då kan de slita på din hunds tassar.

Hur gör man en flirtpole?
Det är väldigt lätt att tillverka en flirtpole. Jag gjorde min utav en longeringslina (långt ridspö) och en bit brandslang. Jag fäste bara brandslangen längst ut på ridspöet och sen va det klart ;)! se bara till att det sitter fast ordentligt så själva leksaken eller trasan som du använder dig av inte går av när hunden väl får tag i den. 

Hur utövas flirtpole?
Du tränar flirtpole genom att föra själva "bytet"  fram och tillbaka, runt osv. De flesta hundar kommer helt naturligt att vilja jaga. Är hunden lite tveksam i början kan det vara bra att uppmuntra hunden, kampa lite med bytet för att öka intresset för den.

Du kan använda flirtpole som träning eller som belöning. Vill du använda det som träning kan du utöva det 10-20 minuter med din hund några gånger i veckan. Vid belöning eller för motivation innan eller efter annan träning så gör det bara några minuter åt gången.
Oavsett är det viktigt att tänka på att hunden ska vara uppvärmd innan, precis som vid all annan fysiskt ansträngande aktivitet. Likaså att varva ner och att stretcha. En annan sak att ha i åtanke är att en otränad hund inte kommer orka att köra flirtpole några längre stunder, man får öka successivt som med all annan fysisk träning.

Regler vid flirtpole:
1. Hunden måste sitta/ligga ner och titta på dig och invänta ett varsågod innan den får leka.
2. När du säger ”varsågod” får hunden börja jaga.
3. Efter en stund, belöna hunden genom att låta den fånga leksaken.
4. Låt hunden slita och leka med den tills du ber hunden att släppa den.
5. Be hunden att sitta/ligga ner igen och börja sedan om när hunden har lugnat ner sig.
6. Glöm inte att byta riktning så att hunden inte springer åt samma håll.
7. Om hunden tar leksaken innan du säger varsågod eller kanske hoppar på dig, ta en paus eller börja om. 

Blir hunden stressad av flirtpole?
Hundarna går vanligtvis upp i varv, men det är skillnad på att  vara upp i varv och att vara stressad, och dessutom så pass stressad att man inte kan bryta fokus. Det gäller att känna sin hund och dess gränser helt enkelt.

Ökar jaktintresset?
Ja och nej. Det är möjligt att den kan öka något. Det kan även vara så att intresset för andra saker minskar då hunden får utlopp för sin jaktinstinkt av flirtpole.
Det är ganska vanligt att hunden kopplar sådana saker till någonting som ni gör tillsammans. Till exempel när wp selen åker fram då så vi jobba och träna wp! När flirtpolen kommer fram, då ska ni jaga! Men detta är självklart individuellt.