Cute Running Puppy amstafflife.blogg.se - december 2013

Grattis på 1 årsdagen min stora pojke

 
Idag är det inte vilken dag som helst utan det är min fina pojkes födelsedag! Idag blir Jax 1 år! Gud vad tiden har gått snabbt. Det känns inte som att jag redan har haft honom i 6 månader! :O Helt galet! Så nu är min lillskit inte så liten längre. Han har vuxit till sig bra bara kolla bilderna så ser man ju vilken grymt stor skillnad det är på honom XD Han kommer bli så stor och fin min lilla grabb <3 
 
Grattis Jax <3

Jax & Junior

 
Passat en liten kille vid namn Junior några gånger nu. Han är 3 år och har nog blivit Jax bästa vän =) Dom funkar kanon bra ihopa vilket är skönt då det båda är hanar och har kulorna kvar ;) Här fjöntar det sig lite i sängen, annars brukar det mest ligga och sova i en sådan där gullig liten intrasslad hög XD 

Faror för hunden under julen

Under julen kretsar mycket kring mat. Men pass upp i stressen så att inte hunden sätter i sig farlig bulldeg eller för mycket mat..

Hur enkelt är det inte att ställa ut skinkan på uteplatsen för snabb avsvalning, samtidigt som hunden smiter ut i trädgården för en runda och du som ägare måste återvända till köket för att ta ut plåten ur ugnen, kolla knäcken på spisen med mera...

Stöld av julskinkan
Innan man vet ordet av har det gått en tid och man kommer på att hunden är fortfarande ute. Under tiden som du rumsterat om i köket har hunden hittat grytan med skinka och lägligt vält ut den på altanen. När du kommer för att släppa in din hund är skinkan sedan länge uppäten och hunden ser väldigt nöjd ut, men andas lite konstigt.

Se upp med plåtar på jäsning
Ett annat scenario kan vara kring julbaket, där man ofta har plåtar med jäsande bullar som måste trängas med andra bakverk. Vid dessa tillfällen är det lätt att bli kreativ med var man ska ställa plåtarna. Den låga stolen/pallen får fungera som avställningsyta. Något händer som gör att uppmärksamheten flyttas från baket (telefonen ringer, någon ringer på ytterdörren).

Berusad på bulldeg
Hunden har även denna gång sniffat sig fram till plåten med jäsande bulldeg, och vips är hela plåten tom. Det enda som skvallrar att hunden varit i farten är lite mjöl i morrhåren. Efter ett tag börjar hunden se bukig ut och får svårt att andas. Efter ytterligare en stund kan inte hunden stå upp utan vinglar omkring och upplevs som berusad – vilket han är.

Att kräkas - en lösning på problemet
I båda fallen kan din hund drabbas av förätning. Ofta löser sig detta problem på egen hand genom att hunden kräks upp det den ätit. Men ibland kan vår obetänksamhet sluta med ett besök hos veterinären.

Hunden får andnöd
Det som primärt inträffar hos en hund som ätit stora mängder mat är att matsäckens ökade volym börjar trycka tillbaka de andra organen i buken och bröstkorgen. När trycket ökar i bröstkorgen får lungorna mindre utrymme att arbeta och din hunds andning kan bli kort och flåsig.

Akut alkoholförgiftning
Detta kan inträffa mycket snart efter foderintaget, men även komma successivt framför allt om hunden ätit något som befinner sig i en jäsningsprocess (deg). Ibland kan din hund även uppvisa berusningssymtom sekundärt till förätningssymtomen. En vetedeg som jäser avger etanol och stora intag kan ge akut alkoholförgiftning.

Kontakta veterinär
Om du är orolig ska du alltid kontakta en veterinär. Försämras din hunds tillstånd snabbt ska du akut uppsöka en veterinär. Behandlingen veterinären sätter in är oftast dropp och kräkframkallande medel.

Sova ruset av sig
Uppvisar din hund kraftiga symtom på berusning kommer även dessa att behandlas och ibland måste hunden stanna över natten för att sova ruset av sig. Som regel går det bra för hunden, men det kan vara ett mycket olyckligt slag för din plånbok.

 
Denna text är tagen från www.Agria.se som jag hittade där och tyckte va bra. Alltid bra att hålla koll och speciellt under stressande tider som julen då det är mycket som ska fixas inför gäster och liknande.